De keuken van Gerwin

Herkenbaar, licht eigenzinnig en uitdagend, dat is de signatuur van chef Gerwin Sanders en zijn keukenbrigade. Met seizoensproducten uit de regio bieden zij al ruim 11 jaar zelfs voor de meest culinaire fijnproever een verfijnde en verrassende eetbeleving.

Wij werken met verse, pure, biologische seizoensproducten en zoveel mogelijk uit eigen streek. Ook zijn we lid van Slowfood Nederland, Dutch Cuisine en Euro-Toques, wat staat voor eerlijke, verse, regionale producten met respect voor de natuur, die op ambachtelijke wijze bereid zijn. Onze gerechten zijn eerlijk, ambachtelijk, een tikkeltje eigenwijs en vooral heel lekker.

Seizoensproducten uit eigen streek

Wij werken met verse, pure, biologische seizoensproducten en zoveel mogelijk uit eigen streek. Met de mooiste seizoensproducten uit Nederland maar voornamelijk van de Veluwe, Apeldoorn en de IJsselvallei neemt onze keuken u mee op een culinair avontuur door bossen, uiterwaarden en langs sprengen.

Onze groenten

Verse groenten en fruit komen rechtstreeks van de afslag via Miedema. Daarnaast werken wij met 2 biologische boeren (Cees van der Pol en Stadsakkers) uit de regio Apeldoorn. Deze boertjes voorzien ons van scharreleieren, honing en van de mooiste eetbare bloemen, kruiden, vergeten groenten en seizoensfruit. Deze staan ‘s morgens nog in de grond en liggen ‘s avonds op uw bord. Onze asperges komen van Martens in Tienray.

Vers gebakken brood

Wij bakken elke dag ons eigen zuurdesem brood. Het deeg wordt geleverd door Bakker Piet in Elspeet. Zijn producten zijn allemaal afkomstig uit de omgeving en biologisch.

Vlees en wild

Ons vlees komt binnen via regionale leveranciers die uitsluitend werken met scharrelvlees zoals Geitenvlees, Livar varken, Lakenvelder rund, Jersey kalf, Mangalitsa varken, Blonde D’Aguitaine rund, Fleckvieh rund, Veluwse Mais eend, Kemperhoen, Leghaantje en Maas Rijn IJssel rund. Dit vlees wordt verzorgd en eventueel gerijpt door Van Ommeren, Geitengeluk, Jan’s Vlees, Villa Bakhuis, Boerenhart, Lankerenhof en Otto Jan Bokma. Ons wild wordt geleverd door scharrelslager en poelier Kamphuis uit Apeldoorn die wild krijgt uit de regio rondom Apeldoorn.

Vis

Onze vis en schaal- en schelpdieren komen voornamelijk uit de Noordzee en worden rechtstreeks geleverd van de afslag door Dutch Canadian Food Line uit Zutphen en Bestfish uit Almere. Forellen komen van ’t Smallert uit Emst en de Baeri kaviaar en steur van De Steurhoeve uit Laren (Gelderland)

IJs

Al ons ijs wordt op ons recept gemaakt en met zorg gedraaid door Van Swoll uit Apeldoorn.

Kaas

Hilde en Laura van Het Kaaslokaal in Apeldoorn selecteren en rijpen al onze Hollandse kazen en leveren ook onze heerlijke geitenboter, buffelyoghurt en geitenkwark. De heerlijke gemberspread wordt gemaakt door Caatjes Lekkernijen.

Wijnen en bier

Onze wijnkaart is met zorg samengesteld door Sjoerd IJzerman van Winetable en Martin van den Brink van Daily Wijn met o.a. 22 wijnen die per glas te bestellen zijn. Ook schenken wij onze Eigenwij(s)n, in samenwerking gemaakt met Wijngoed Gelders Laren. Daarnaast schenken wij natuurlijk Apeldoornse Trots, Veluwse Schavuyt. 

Water, koffie en thee

Onze koffie wordt geleverd door Koffiebranderij Bosbrand uit Apeldoorn. Verse thee komt van Ticho uit Yerseke. Onze mooie likeur van de olijfboom wordt geleverd door Marcel de Beer van La Piada. Ook serveren wij EARTH Water. EARTH Water doneert namelijk 100% van de nettowinst aan waterprojecten in gebieden waar het hard nodig is.